natuur

natuur

Klik op een foto hieronder en je vindt meer informatie over het park, activiteiten in het park of een wandeling. 

Park Sonsbeek

Paviljoen10 grenst aan meerdere parken, waarvan Sonsbeek ongetwijfeld het bekendste park is. Dit park ligt op vijf minuten lopen. Loop je dwars door het park, dan ben je in  slechts vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en het centrum. Samen met de parken Zypendaal en Gulden Bodem vormt Park Sonsbeek Arnhems grootste groene attractie. In het park vind je onder meer een schitterende uitkijktoren (De Belvédère) en de bijzonder fraaie Steile Tuin. Er wordt gesport, geluierd, gepicknickt, geschaatst en geslenterd. Bovendien vormt het park tegenwoordig het decor van verschillende openluchtconcerten en culturele festivals. Zo geniet iedereen op zijn eigen wijze van dit unieke park, dat in 1963 als eerste Nederlandse park de status kreeg van Rijksmonumenten.

Park Klarenbeek

Ook Park Klarenbeek ligt op vijf minuten lopen vanaf Paviljoen10 en is een van de oudste landgoederen van Arnhem. In 1886 kocht de gemeente het landgoed en richtte het in als park. Het park is uitgestrekt met hier en daar een oude stadsboerderij. In het zuidoosten van het park ligt een grote vijver, gegraven door de monniken van het klooster ‘Monnikenhuizen’. Je kunt er heerlijk wandelen en van het spectaculaire uitzicht genieten dichtbij restaurant de Steenen Tafel. Door te klikken op de foto kom je op het ‘Parkenpad’. Onderdeel van deze route is park Klarenbeek. Je kunt eventueel een kaart uitprinten.

Park en kasteel Rosendael

Op 20 minuten fietsen vanaf Paviljoen10 kun je genieten van park Rosendael, met zijn beroemde bedriegertjes en schelpengarlerij. Het kasteel(museum) is onder leiding van een gids te bezichtigen van april tm oktober. Je kunt bij het kasteel regelmatig genieten van markten, concerten, workshops en  themarondleidingen.

De theeschenkerij, in het kasteel en met terras buiten voor het kasteel, serveert koffie of thee. In de Oranjerie (geopend mei t/m oktober) wordt brunch, lunch, een afternoon tea, of diner geserveerd met uitzicht op kasteel en rozentuin.

Je maakt een bezoek aan dit park culinair helemaal af met een etentje in Restaurant de Hunting Lodge, dat uitkijkt op het kasteel. Zie hiervoor ook onze arrangementen.

Posbank

Met de fiets of auto ben je in een mum van tijd op de Posbank (via Rozendaal). Oké met een fiets is het best een uitdaging, want de Posbank kent de nodige hoogteverschillen. Een kilometer na Kasteel Rosendael ligt het Rozendaalse Veld, waar je heerlijk kunt wandelen over de heidevlakte.

De Posbank is trouwens de naam van een monumentale bank en van een naastgelegen theehuis (paviljoen de Posbank), op de rand van het Herikhuizerveld, een begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met uitzicht over het IJsseldal, Arnhem, Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland.

Park de Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe is een prachtig, uitgestrekt park, met veel afwisseling in natuur, van bossen tot duinvlakte en heidegrond. Er zijn diverse entrees. Je kunt entreekaartjes kopen voor alleen het park of ook inclusief het museum Kröller-Müller. Op zo’n 10 minuten fietsen vanaf Paviljoen10 is entree Schaarsbergen. Je kunt daar ook gratis witte fietsen lenen waarmee je het hele park kunt verkennen.

Onderweg kun je o.a. herten spotten. Op verschillende plekken vind je picknickbanken waar je eventuele meegenomen broodjes kunt eten. Op ruim 1 km van het Kröller-Müller museum is een horecagelegenheid waar je terecht kunt voor onder meer drinken, gebak, broodjes en een simpele warme maaltijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.