De Notenkraker Charkov City Opera & Ballet (UA)

Laden Evenementen
december 17 @ 20:15 - 22:15 Velperbinnensingel 15
De Notenkraker

Sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski

De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud weet te veroveren. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende core de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

Spannende avonturen
De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara en de betoverende notenkrakerpop. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Charkov City Opera & Ballet
Het sprookjesverhaal De Notenkraker wordt uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. Dit opera- en ballethuis produceert nieuwe producties van bekende grote opera’s en balletten. Deels in de oude Oost Europese traditie, maar ook met de ambitie hier een hedendaagse draai aan te geven. Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. De voorstellingen zijn over de hele wereld te zien. 

Gegevens

Datum:
december 17
Tijd:
20:15 - 22:15
Website:
https://www.musisenstadstheater.nl/programma/de-notenkraker/2884

Locatie

Stadstheater Arnhem
Velperbinnensingel 15
Arnhem, Gelderland Nederland
+ Google Maps