uitgaan

uitgaan

Klik op een foto hieronder en je komt op de betreffende website. Daar vind je alle informatie over een heerlijk dagje of avondje uit. 

Burgers Zoo

Op 7 minuten fietsen vanaf Paviljoen10 of zo’n 20 minuten lopen ligt Burgers Zoo. In 1988 werd de Bush geopend: anderhalve hectare tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten je even met de ogen knipperen. Daarnaast is er een Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleis regenwoud (Rimba). Het nieuwste ecosysteem, de grootste overdekte Mangrove van de wereld, is gebaseerd op het natuurgebied in Belize dat Burgers Zoo al ongeveer 30 jaar beheert. Hier ontdek je o.a. vlinders, zeekoeien en verschillende krabben.

Openluchtmuseum

Op 6 minuten fietsen vanaf Paviljoen10 ligt het Openluchtmuseum, dat alleen al door haar omgeving geweldig is om te bezoeken. De verschillende soorten huizen en andere gebouwen liggen mooi verspreid over het terrein en met een rondwandeling kom je prima overal langs. Eventueel kun je nog een stukje afsnijden met de antieke tram, die door een deel van het park rijdt.
Veel verschillende dingen over de verre en recentere geschiedenis van Nederland zijn er te leren. Daarbij is het Canon van Nederland zeker een aanrader: een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van ‘hunebed tot heden’. Deze nieuwe presentatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam als partner, toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Pathé 

In 8 minuten fiets je vanaf Paviljoen10 naar bioscoop Pathé. De bioscoop heeft negen zalen, die verdeeld zijn over zes verdiepingen. Pathé Arnhem heeft het grootste IMAX-scherm van Pathé in Nederland en beschikt over twee zalen met het Dolby-Atmos systeem. Pathé ligt naast het Centraal Station van Arnhem, pal naast onder andere MacDonalds, restaurant Happy Italy en restaurant De Beren. 

GelreDome

In 18 minuten met de fiets ben je bij GelreDome ‘Het grootste theater van Nederland’. Kijk op de agenda van GelreDome voor voetbalwedstrijden en popconcerten. 

 

Introdans

Wanneer je van ballet houdt, dan mag een bezoek aan een voorstelling van Introdans niet ontbreken. Introdans treedt in Arnhem op in het Stadstheater. Vanaf Paviljoen10 ben je hier in 10 minuten met de fiets.

Wat drijft dit gezelschap? Onder het motto ‘Introdans beweegt je’ meldt hun brochure:

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, nemen wij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Wij doen dat vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doen wij door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. Wij dansen voorstellingen voor jong & oud(er) en we organiseren activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.

Het Gelders orkest

Het Gelders Orkest (HGO) is in 1889 opgericht. Het symfonieorkest heeft als standplaats Musis Sacrum in Arnhem, maar treedt ook op in andere concertzalen en schouwburgen. Vanaf Paviljoen10 ben je in 9 minuten met de fiets bij Musis.

Al enkele jaren begeleidt het orkest jaarlijks de artiesten tijdens het nationale herdenkingsconcert The Bridge to Liberation.

De thuisbasis van het HGO is Musis Sacrum. Op 12 januari 2018 opende Hare Majesteit Koningin Máxima het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is geheel gerenoveerd en verbonden met de in mei opgeleverde Parkzaal. Musis is daarmee een multifunctioneel ‘huis voor muziek’ van Arnhem en de regio.

Focus is gehuisvest in een prachtig nieuw onderkomen, vlak voor de Eusebiuskerk. Beneden is er een ruim restaurant en buiten ligt er een prachtig terras.

Met de fiets ben je er in 11 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.